בלוטת לשד או ציסטה?

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

17/12/2008 | 16:51 | מאת: איילת

ב"ה שלום רב, אני בת 31 בריאה בד"כ. לפני כשלושה שבועות חליתי בסטרפטקוק A בגרון. תוך כדי הרגשתי בלוטה קטנה - 0.5 ס"מ (בערך) בעורף העליון - בקרקפת . בבדיקה באולטרסאונד היה כתוב שלא נראו כלי דם אי לכך הממצא נראה אינו בלוטת לימפה, אלא תהליך ציסטי נוזלי אפיתלי. הרופא כירוג דווקא חושב אחרת. הוא טוען שלמרות שלא נראו כלי דם, לדעתו זו בלוטת לשד עקב המחלה. ולדעתו צריך להיות במעקב ולבדוק שהיא אינה גדלה. כמובן שההיסטריה שלי חוגגת. האם לא כדאי לעשות ברור יותר מקיף?? הייתכן הדבר? אשמח לקבל חוות דעתך.

18/12/2008 | 15:48 | מאת: ד"ר עדי בירון

דר' בירון סיים לענות על שאלות בפורום זה. ניתן לפנות לדר' בירון ישירות במרפאותיו השונות. מיקומן, מספרי הטלפון ושעות הקבלה תוכלו למצוא דרך ה MINI-SITE שלו ב"דוקטורס" או בחיפוש גוגל של "עדי בירון". דר' עדי בירון מומחה בניתוחי ראש צוואר לקביעת תור תל אביב: 077-7779222 השרון וצפון הארץ: 09-866494

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר