בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

22/02/2008 | 16:57 | מאת: דנה

היי אני בת 19 וחצי וברצוני לשאול שאלה על בלוטת התריס לפני יומיים גיליתי שיש לי בליטה באיזור הצוואר התחתון. נכנסתי למרפאה הצבאית והרופא שלח אותי לעשות בדיקת דם ואולטרא סאונד בשבוע הבא. בינתיים עשיתי טעות והתחלתי לקרוא בנושא בלוטת התריס ומיקומה. רציתי לשאול אם התנפחות הבלוטה יכולה לסמן על מחלות אחרות מלבד סרטן ואם כן אז מהן המחלות?. בינתיים אני חיה בפחד, אני לא רוצה לחלות בסרטן, תענה במהירות, תודה.

22/02/2008 | 17:14 | מאת: ד"ר עדי בירון

בוודאי שיש עוד מספר אפשרויות, ורוב הסיכויים הם שאכן מדובר באחת מהן. הגישה האבחנתית ברפואה היא תמיד להתקדם בשני כיוונים במקביל: מה ששכיח, ומה שמסוכן (גם אם נדיר). מה שמסוכן - כי אנחנו מעוניינים לשלול אותו תחילה, ולדעת שאין מה לדאוג אם תהליך האבחנה אח"כ מתמשך לו לאיטו. מה ששכיח - כי זה מה שבד"כ מוצאים (כי זה שכיח, דהההה). רוב הסיכויים הם שמדובר בהגדלה שפירה או בדלקת.

23/02/2008 | 03:02 | מאת: דנה

אתה יכול להסביר לי בקצרה על סיבות לדלקות שם ולגידולים שפיריים? למה זה קורה וכו? ותודה רבה על ההתייחסות

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר