גידול מאקרואדנומה בהיפופיזה

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

10/09/2008 | 18:55 | מאת: אפרת

שלום, לפני 12 שנים נותחתי על ידי פרופ וקנין ז"ל דרך האף כדי להוציא גידול מאקרואדנומה מההיפופיזה בגודל של 2.00 ס"מ. הייתי במעקב כל השנים כיון שהיה חשד לשארית שנימצאת בין שני כלי דם שהולכים אל המח. המשך המעקב עשיתי אצל פרופ הדני. בשנה שעברה התעורר חשד שהשארית של הגידול גדלה, וב-M.R.I השנה אומנם ראו זאת ללא ספק. הגידול נכון להיום בגודל 1.7 רחוק כמה מ"מ מעצבי הראיה ונישען על ההיפופיזה. בדיקות הדם האינדוקריניות השיגרתיות תקינות. בתחילה חשב פרופ הדני שיהייה צורך בניתוח ולאחריו הקרנה כיון שלא יוכלו להוציא את החלק מהגידול שנימצא בין כלי הדם., אךלאחר קונסוליום במחלקה שלו החליטו שעשות רק הקרנה וזאת כיון שהגידול עדיין מורחק קצת מעצבי הראיה. קיבלתי הסבר על ההקרנה מד"ר ניסים בתל השומר ואני צריכה להחליט עכשיו מה אני עושה, ניתוח, הקרנה עם כל מה ששני דברים אלו כורכים בתוכם, או כלום. אם הקרנה אז איפה הכי טוב ובטוח לעשות זאת, האם בארץ או בחו"ל. אם בארץ- איפה ואם בחו"ל- איפה. תודה על תשומת הלב אפרת.

10/09/2008 | 21:12 | מאת: ד"ר עדי בירון

אפרת שלום, את מדברת על גידול מוחי, והמומחים איתם כדאי לך להיתייעץ הם מתחי המח (נוירוכירורגים) ולא מנתחי ראש וצוואר. דר' עדי בירון מומחה בניתוחי ראש-צוואר לקביעת תור תל אביב: 077-7779222 השרון וצפון הארץ: 09-8664949

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר