בלוטת לימפה מוגדלת בצוואר מצד שמאל

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

07/05/2024 | 14:33 | מאת: רחל

שלום, אני צעירה בת 26, יש לי אסתמה ואלרגיות (אבק, חתולים). בסך הכל בריאה, כן פעם בחודש חולה בממוצע בשפעות למיניהן (חום, שיעולים, נזלות, לייה וכו׳). המחלות האלו הן מטרד עבורי, מתסכלות ודורשות ממני יותר מידי מנוחה. לפני כחודש חברה הפנתה את תשומת ליבי לנפיחות בצוואר בצד ימין למטה, בדיוק בעיתוי שהיו לי בחילות וסחרחורות, קיבלתי עירוי בבדיקת רופא והפניה לUS בלוטת התריס. מאז עבר שבוע, אני שוב חולה, רופאת המשפחה אמרה שנמצאה בבדיקה ״משמאל קשריות לימפה היפואקוגניות, ללא מרכז שומני הגדולה ביותר בקוטר של 1.7 ס״מ - בתחנה 2, קשרית לימפה עם מראה סונוגרפי לא תקין״. הרופאה רוצה להפנות אותי לביופסיה, אני ממש מעדיפה שלא לעבור תהליכים פולשניים וגם חרף היעדר הידע נוטה להאמין שהיא מוגדלת וודאי בשל החולי. אשמח לשאול האם ההפניה הזו כדאית? האם ישנן פרוצדורות פולשניות פחות שאפשר לבצע במקום? תודה רבה והמשך יום נעים

שלום רב, לא. השלב הבא נשמע קרוב לודאי ניקור לביופסיה אם אכן הבלוטה לא תקינה. ממליץ לבצע במקופ איכותי כגון בבתי חולים ציבוריים או במרפאתינו בארם. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר