תחושת גוש בגרון ומצב גופני מתמשך

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

01/05/2024 | 01:03 | מאת: עידו

שלום רב, בן 24 מעשן חמש עד שמונה סיגריות ליום. מתנצל מראש על ההודעה הארוכה (מצב מורכב עם הרבה נתונים) בריא כמו שור עד לפני עשרה חודשים, מאז מצב מתמשך של תחושת גוש תקוע בגרון. לפני בערך עשרה חודשים התחלתי להרגיש גוש תקוע בגרון בצד ימין ובליטה מתחת ללסת גם כן צד ימין, לעיתים יש פולסים של כאב שעוברים מאיפשהו בלוע לכיוון אוזן ימין. מאז הגעתי כמה פעמים לרופא אף אוזן גרון שלא התרשם שקיים משהו חריג בפה/אף/גרון. נשלחתי לבצע אולטרה סאונד צוואר שיצא תקין והרופא עצמו בדק אותי עם סיב אופטי ואמר לי לא לדאוג שהכל בסדר( משום מה אני מעט דואג) מאז הופעת הגוש הזה התווספו עוד ועוד אירועים מטרידים שאני לא יודע אם קשורים אחד בשני אבל אציין אותם למרות זאת. עם הזמן שעבר התחילו להופיע מדי פעם טשטושים בראיה בעין ימין (לא משהו קטסטרופי אבל מעין איבוד פוקוס) בנוסף במישוש שלי אני מרגיש כלי דם פועמים חזק בצד הימני של הלסת, צוואר, פרצוף, מעל עין ימין והצד הימני של האף (צד שמאל מרגיש סבבה לגמרי) בסמוך לתחושת החוסר נוחות בגרון הופיעה לי פקקת ורידים בשתי הרגליים ללא טריגר ברור, לא טיסה ארוכה, לא שכיבה ממושכת וכו. מאז מטופל באליקוויס 2.5 מג פעמיים ביום וגרבי לחץ. נעשה בירור קרישתי, בדיקות ללופוס, סוגי נוגדנים שונים, מחלות אוטואימוניות שונות (הכל תקין) ואפילו נוירולוג אחד ששלח אותי לmri מוח שיצא תקין בשאלה של טרשת נפוצה מכיוון שבנוסף לגוש בצוואר יש לי ירידה בתחושה בפרצוף מצד ימין ובקרקפת. אציין שהבדיקה היחידה שעשו ויצאה חיובית היא בדיקת נוגדנים לוירוס אפשטיין בר (לא שזה מפתיע אותי כי בגיל 17 חליתי במחלת הנשיקה והכל עבר מאז) עם הזמן עוצמת התסמינים מתחזקת אבל ללא שום אבחנה וללא שום טיפול אמיתי שהוא לא אדוויל או אטופן. אני מתוסכל מהמצב הזה ברמה קשה, כל התסמינים האלה מונעים ממני לנהל אורך חיים תקין ועולים לי בהרבה תיזוזים בין רופאים שונים לבדיקות שונות חסרות משמעות. מעניין אותי מה אתה חושב על המקרה הזה והייתי שמח אם תוכל לתת לי כיוון מסוים שאתה ממליץ לבדוק. תודה מראש על כל תשובה!

01/05/2024 | 01:10 | מאת: עידו

בנוסף, שכחתי לציין, בחודש האחרון שמתי לב שהשקד הימני התנפח

שלום רב, לצערי לא נראה שיש לי מה לתרום. ממליץ המשך מעקב מסודר אצל הרופא המטפל ובהמשך לשקול MRI לצוואר במידה והקליניקה נמשכת ללא הסבר. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר