בלוטות לימפה מוגדלות

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

02/03/2024 | 19:04 | מאת: רועי

שלום, לפני כשנתיים סיימתי טיפולים לסרטן שקד שלב 3 (scc) ממקור hpv p16. לפני שנה בפט סיטי הכל היה נקי. לפני כחצי שנה שמתי לב ל3 בלוטות מורגשות מתחת לסנטר מעל הגורגרת ונשלחתי לעשות אולטרסאונד ונמצא 3 בלוטות לימפה באזור 1 בגודל 6×10 מ"מ כנראה ריאקטיביות. הומלץ לי לחזור על הבדיקה בעוד כחצי שנה. עקב ההיסטוריה אני מאוד לחוץ שזה מוביל לאותו מקום וחושש מהזמן במידה וזה יכול להיות סרטני שוב. האם יכול להיות בלוטות לימפה תגובתיות לכל כך הרבה זמן במיוחד שאני לא זוכר איזה אירוע רפואי שיעורר תגובה מהן? האם הן "חייבות" לרדת מתישהו גם אם זה לא סרטן? תודה מראש

שלום רב, מכיוון ש US הינה בדיקה שתלוייה מאוד במי הרופא שמבצע אותה. אם אינך סומך על הבודק הייתי מבצע בדיקה נוספת בבי"ח או מקום איכותי אחר ואם יש ספק יבצעו ביופסיית מחט לקשרי הלימפה. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר