בלוטה תת לסתית שלא עוברת

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

14/02/2024 | 16:33 | מאת: שני

שלום דר ביולי 2022 ביצעתי us צוואר לבלוטה תת לסתית שיש לי ומאז היא נשארה ולא עוברת פניתי מספר פעמים לרופאת המשפחה שלי בדאגה והיא טוענת בתוקף שהיא יכולה להישאר ככה ולא לעבור ולאור התוצאות של הus אין ממה לחשוש השאלה שלי אם זה באמת נכון שהיא יכולה פשוט להישאר ככה וזה בסדר או להתעקש לבצע שוב us חוזר אלו תוצאות של הבדיקה בשנת 2022 שתי אונות בלוטת המגן והאיסטמוס בגודל ומראה תקינים,הזרימה תקינה בתוכה. לא הודגמו קשריות בבירור. ללא לחץ על הקנה או הושט. לא נצפו תהליכים,ללא גודש בצינורות הרוק. בלוטות רוק-תת-לסתיות מימין ומשמאל: ללא אבנים, ללא תהליכים, ללא גודש בצינורות הרוק. בלוטת JDG מימין באורך 3.1 ס"מ, מראה תקין, ראקטיבית. בלוטת JDG משמאל באורך 2.2ס"מ, מראה תקין, ראקטיבית. הודגמו מספר בלוטות נוספות עד אורך 1.9 ס"מ, מראה תקין ראקטיביות. בלוטות הפרוטיס מימין ומשמאל: ללא לאבנים, ללא תהליכים, ללא גודש בצינורות הרוק. בתחנה 4 מימין הודגמו מספר בלוטות עד אורך 1.9 ס"מ , מראה תקין, ראקטיביות. בתחנה 4 משמאל הודגמו מספר בלוטות לימפה עד אורך 1.7 ס"מ , במראה תקין , חלקן ראקטיבות. אשמח למענה והתייעצות תודה רבה

שלום רב, סה"כ לא נשמע שיש מה לדאוג. ממליץ המשך מעקב הרופא שלך. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר