בלוטת רוק ולימפה מוגדלות

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

09/02/2024 | 10:53 | מאת: ל

שלום אב,אשמח לעזרה בהסבר על התוצאות שקיבלתי. בשנה האחרונה אני התחלתי להרגיש עייפות,אך הבדיקות דם תקינות והרופא לא ראה שום דבר. בחודש האחרון חשתי החמרה התשישות שמלווה בחום שנע בין 37-37.5 בעיקר בשעות הצהריים ותחושת בעירה בפנים ובעיניים. התחלתי להרגיש כאילו משהו תקוע לי בגרון וניגשתי לא.א.ג הוא לא ראה כלום ושוב הבדיקות דם יצאו תקינות. שלח אותי גם לאולטרסאונד ואלו התוצאות. אני קצת לחוצה מהמצב בעיקר מזה שאני כל הזמן מותשת. בלוטות רוק – תת לסתיות ופרוטיס בגודל ומרקם תקינים דו"צ . פרוטיס ימין- באונה השטחית הודגם ממצא אובאלי היפואקואי בממדים 0.5*0.3 ס"מ ככל הנראה קשרית לימפה. קשריות לימפה- בצוואר משמאל בתחנה 5A הודגמה קשרית לימפה מעט מוגדלת בממדים 1*0.4 ס"מ, סינוס שומני דחוק, במקום ראשון תגובתית לתהליך דלקתי זיהומי ויראלי, לקורלציה קלינית מעבדתית, ביקורת U.S עוד 3 חודשים.

שלום רב, נשמע סה״כ תקין. יש לחזור לרופא המפנה להמשך מעקב. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר