ברונכוסקופיה אודה להסבר

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

04/02/2024 | 15:55 | מאת: נמרוד

שלום דוקטור, בעקבות היצרות ואדמומיות בקנה הנשימה, בוצע לי בדיקת ברונכוסקופיה. במהלך הבדיקה עצמה ראיתי שהוזרק להבנתי חומר מאלחש בשם ליקודאין 2% במכשיר ברונכוסקופיה עצמו תוך כדי מהלך הבדיקה. 1.רציתי לדעת האם הבדיקה הזאת אכן משמשת גם לבדיקת קנה הנשימה מלבד הריאות? 2. שאלה שמאוד חשובה לי - האם החומר לידאוקאין 2% שהוזרק במהלך הבדיקה במכשיר ברונכוסקופיה לא גורם לנזק? החומר בעצם נכנס לתוך קנה הנשימה ומשם לריאות? הרגשתי את החומר עובר בתוך קנה הנשימה זה דבר שהוא בסדר ולגיטמי וככה הבדיקה צריכה להיות? אודה להסבר לשאלותי תודה רבה.

שלום רב. הבדיקה אכן לקנה ואין כל נזק מלידוקאין. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר