שאלה לגבי אולטראסונד

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

22/12/2023 | 15:31 | מאת: ליה

שלום. עשיתי אולטראסונד שלהלן תוצאותיו: בלוטת התריס לא מוגדלת. בעלת מרקם אחיד,ללא היפרמיה על פי דופלר בשתי האונות, הודגמו קשריות קטנות עד 0.4 ס"מ , ציסטי וספוגי ללא ממצא פוקאלי חשוד . . ללא עדות לבלוטות פרא-טירואיד מוגדלות.. ללא עדות לקשריות לימפה מוגדלות או חשודות בצוואר באזור תת לסתי דו צדדי, הודגמו מספר קשריות לימפה , מימין אחת עם קורטקס מעובה ברוחב 0.7 ס"מ משמאל בצד הנגדי ללא מרכז שומני ברוחב 0.77 ס"מ - תגובתיות ? אציין שאני סובלת מתסמונת סיוגרן (מה שמעלה משמעותית סיכון ללימפומה) ואני בת 32. אני לא חולה ואין לי זיהום ולא הייתי חולה במשך תקופה מאוד ארוכה. על מה הממצא בבלוטות יכול להעיד (בעיקר העדר מרכז שומני) ? יכול להחשיד ללימפומה? אשמח לפירוט

שלום רב, בלוטות כאלו נמצאות באופן שכיח מאוד ולא נראות מדאיגות. יש לבצע US חוזר עוד כחודשיים ובינתיים מעקב רופא משפחה. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

24/12/2023 | 11:13 | מאת: ליה

שלום. למה הכוונה "בלוטות כאלו"? אני בעיקר חוששת בגלל שאני בקבוצת סיכון ללימפומה (גם עברתי סיטי בראש וגם סובלת מסיוגרן). מה שבעיקר מסקרן אותי זה העניין של העדר מרכז שומני בבלוטות..

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר