א.ס צוואר כולל בלוטות לימפה

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

21/12/2023 | 09:38 | מאת: אופיר

שלום ד"ר בצעתי אולטרסאונד צוואר פעם שלישית בחצי שנה האחרונה וכעת גילו נגע ציסטי במעבר איסטמוס ואונה שמאלית ,האם יש לי סיבה לדאגה? בתודה מראש על תשובתך להלן התוצאות : בלוטת התריס מעט מוגדלת על חשבון אונה שמאלית . ללא היפרמיה על פי דופלר. איסטמוס בעובי: 3.7 מ"מ. 18 מ"מ. * אונה ימנית: 15 21 מ"מ. * אונה שמאלית: 18 ממצא - TIRADS 1 - בעלת מרקם הומוגני. ללא ממצא פוקאלי, למעט נגע ציסטי זעיר במעבר איסטמוס ואונה שמאלית בקוטר 2 מ"מ חדש . ללא עדות לבלוטות פרא-טירואיד מוגדלות. בלוטות הרוק )בלוטות הפרוטיס והבלוטות התת-לסתיות( בגודל ומרקם תקינים. אין עדות לגושים, אבנים, הרחבה של מערכות הניקוז או סימני דלקת בבלוטות הרוק. ללא עדות לקשריות לימפה מוגדלות או חשודות בצוואר. 5 משמאל בממדים A 17 מ"מ ובתחנה * משני צידי הצוואר נצפו מספר קשרי לימפה, הגדולים יותר דו"צ: תת לסתי מימין בממדים 11 30 מ"מ, בעלי ליבה שומנית ווסקולריזציה מרכזית - מראה סונוגרפי תקין.

שלום רב, אין מה לדאוג. למעקב רופא משפחה. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר