עזרה בפענוח בדיקת US

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

19/12/2023 | 01:08 | מאת: נוי

שלום ,בתי בת ה7 הגיעה לבדיקת Us בלוטת תריס עקב Tsh גבווה בבדיקת הדם (5.7) הרופא הפנה אותנו לבדיקה ואלו התוצאות : האונה הימנית:לא מוגדלת,מרקם אחיד.האונה השמאלית:לא מוגדלת,מרקם אחיד.בלוטות הרוק התת-לסתיות והפרוטיס עם הדגמה תקינה.לא הודגמו בלוטות פרתירואיד מוגבלות דו-צדדי.הדגמה תקינה של הרקמות הרכות.הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות דו צדדי בתחנות1-4,בגודל עד כ0.9*2.7ס"מ תתלסתי מימין ובגודל עד כ0.8*2.7 ס"מ תת לסתי משמאל,וסקולריות מרכזית חלשה,גבולות אובליים למדי,מרכז שומני מחוק בחלקן.בסיכום:לימפאדנתופיה מעקב לפי צורך קליני. THIRADS1

שלום רב, לא נשמע מדאיג. יש לגשת לרופא הילדים למעקב. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר