בלוטת לימפה נפוחה בצד ימין של הצוואר מעל עצם הבריח

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

07/12/2023 | 20:38 | מאת: לא חשוב

הי אני בן 25 בריא בדרך כלל ולא לוקח תרופות קבועות למעט ויטמין d ,הרגשתי בלוטת לימפה נפוחה בצד ימין מלפני שלוש שבועות והיא עדיין באותו גודל , יש לציין שהיה לי לפני זה כאבים חזקים בצוואר ונהייתי צרוד שלושה ימים , נטלתי בתקופת השבוע הזו כמוסות וולטרן אקטב גל , 4 כמוסות , וזה עבר לי , אחרי יומיים ככה , הרגשתי בצד ימין משהו נפוח , הלכתי לרופא משפחה , ואמר לי שזה בלוטת לימפה , עשיתי בדיקות דם ,התוצאות תקינות ,המשקל תקין לגמרי , שלח אותי לעשות גם ct , הדר המפענח אמר , ש זוהתה בלוטת לימפה מוגדלת ריאקטיבית עם מראה חשוד , חזרתי לרופא והוא נתן לי לנטול אנטיביוטיקה למשך שבוע, ושלח אותי לעוד צילומי ct בטן חזה ואגן, שעוד לא עשיתי, הוא אומר שהסיבה זיהום כלשהו , נשאר לי חצי מהתרופה ואני לא מרגיש שינוי בבלוטה , יש לציין שאין לי שום תסמינים וכאבים מאז שהתנפחה , אשמח לקבל חוות דעת ממך דר מכובד .

שלום רב, נשמע יותר משהו זיהומי אבל אם לא חולף תוך 3 שבועות מאז הופעתו- יש להגיע לבדיקת רופא אאג (ניתן לתאם מידי יום גולל סופ"ש במוקד ארם בטלפון 035117204)והחלטה על צורך בניקור הממצא לביופסיה (יכול להיעשות במהירות המרפאתינו בארם). בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר