עזרה בפענוח אולטראסאונד

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

22/11/2023 | 18:34 | מאת: שחר

שלום, אני בת 28. עשיתי בדיקת אולטראסאונד צווארי לבדוק אם יש לי בעיה בבליעה (כי יש לי קושי/פחד לבלוע אוכל ורוק ובפרט מודעת לבליעת הרוק שלי כבר תקופה של חודשים). בבדיקה נאמר שיש באונה הימנית נודול איזואקואי 14 מ"מ, ביצעתי בדיקת אולטראסאונד (ניקור) אך אמר שלא רואה כלום... מקווה שבאמת זה כך . בנוסף, כתוב מבדיקת האולטראסאונד: "לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר משני הצדדים. באזור תת לסתי משמאל בלוטות לימפה בודדות ללא מרכז שומני עד 7 מ"מ תגובתיות". בלוטות רוק, פרוטיס ותת לסתיות ללא פתולוגיה פוקאלית. לא הודגמו בלוטות פרא תירואיד מוגדלות מה זה אומר ?? תודה.

שלום רב, נשמע בסדר גמור. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר