בדיקת US של הצוואר- כולל דופלר

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

27/08/2023 | 11:42 | מאת: איתן

שלום ד"ר, בבדיקת US של הצוואר - כולל דופלר, נמצא הממצא הבא: בלוטת תיירואיד במרקם רקע מעט לא הומוגני . אונה שמאל:ללא ממצא חשוד. אונה ימין: קשר מעט היפואקואי בממדים של 0.7*0.6*1.5 ס"מ ללא מאפיינים חשודים, מתאים ל4-TR, לשקול ניקור אבחנתי. לא הודגמו קשרי לימפה מוגדלים או פתולוגיים דו"צ, לפי קריטריונים סונוגרפיים וכן לפי אפיוני הדופלר. 1. מה דעתך על אבחנה זו? 2. האם לדעתך אכן יש צורך בניקור אבחנתי? האם דחוף לבצע מיידית? תודה רבה.

שלום רב, הקשר בדרגת חשד מסויימת ולכן מומלץ לבצע ניקור לביופסיה. אין לחץ של זמן אך יש לבצע מתישהו. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר