פיענוח תוצאות US צוואר

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

16/08/2023 | 11:01 | מאת: דוד

בסריקת אזור הנפיחות בצוואר צדדי משמאל, בשומן התת עורי הודגמו מספר בלוטות לימפה בגודל עד 1.2*0.5 סמ, במראה סונוגרפי תגובתי. בלוטת התירואיד הודגמה בגודל תקין, במרקם לא הומוגני. אונה ימנית ללא קשריות מוגדרות. אונה שמאלית - הודגמה קשרית היפואקוגנית בגודל כ 4 ממ. זרימת דם רגילה בשתי האונות. בצוואר משני הצדדים הודגמו מספר בלוטות לימפה תגובתיות. כלי הדם, הקרוטידים והג'וגולריים הודגמו תקינים במקומם, ללא דחיקה. הקנה במקומו ואינו מוסט.

שלום רב, לא נראה שיש מקום לדאגה. יש צורך במעקב סונוגרםפי ע"י הרופא המטפל. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר