נגע בנזופרינקס ודימום

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

01/08/2023 | 15:12 | מאת: יעל

בת 60, לפני יומיים קמתי וירקתי דם מהפה, ללא שיעול. במיון עשו לי בדיקות דם שיצאו תקינות, נשלחתי לאאג, בעזרת סיב אופטי שהכניס מהאף, הרופא גילה "נגע שקוע עם דם יבש בתוכו בנזופרינקס (יתכן כיב) עם אזור מעט היפרמי סביבו, שיתכן שהוא מקור לדימום". נשלחתי לct במטרה לעשות ביופסיה. השאלות שלי, מה הסיכוי שזה סרטני? אם זה לא סרטן - מזה יכול להיות? ומה קורה אם נוצר דימום בביופסיה באזור הזה? תודה, מודאגת

שלום רב, לא ניתן לומר ללא בדיקה. ממליץ לבצע ביופסיה בהקדם. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

05/08/2023 | 12:50 | מאת: יעל

האם הנגע הזה יכול להיות גם לא סרטני?

שלום רב, כמובן שהנגע יכול להיות גם לא סרטני אך הייתי ממליץ ביופסיה בלי להמתין ל CT (אין הפרעה וחבל להמתין לאחד לפני שעושים ביופסיה שגם כך לוקחת זצן בצערכת הציבורית). ניתן לתאם תור למרפאותינו בהקדם לביופסיה כזו במידת הצורך (ד"ר שניידר או ד"ר מרגוליס או ד"ר מסלחה). פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר