עזרה בפענוח US צוואר

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

09/07/2023 | 01:04 | מאת: ארי

שלום ד״ר עקב כאבים בלתי מוסברים בצוואר (ללא גושים) אחרי ביקור אצל אף אוזן גרון שאמר שאין לי כלום כולל בדיקה אנדוסקופית , הופניתי לאולטרסאונד צוואר אשמח להבין מה התוצאות אומרות . חייב לציין שהייתה דלקת חניכיים חריפה ועכשיו יש שיפור. יש גם דלקת שריר ביד. בתחנות 2A דו צדדי הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות , עם קורטקס מעובה , שער דק בבלוטה ימנית ולא רואים שער בבלוטת שמאלית , ללא הדגמה זרימת הדם בדופלר: גודל 2.56*0.7 ס"מ משמאל ו 3.4*0.7 ס"מ מימין . לא רואים בלוטות לימפה מוגדלות או חשודות ביתר תחנות הצוואר. בלוטת התריס לא מוגדלת. ללא היפרמיה על פי דופלר. בעלת מרקם הומוגני. ללא ממצא פוקאלי. ללא עדות לבלוטות פרא-טירואיד מוגדלות. בלוטות הרוק )בלוטות הפרוטיס והבלוטות התת-לסתיות( בגודל ומרקם תקינים. אין עדות לגושים, אבנים, הרחבה של מערכות הניקוז או סימני דלקת בבלוטות הרוק. סיכום: בלוטות לימפה תגובתיות בתחנות 2A דו צדדי המלצה: ביקורת עוד 3 חודשים

שלום רב, לא נשמע מדאיג. כפי שהומלץ ממליץ US לביקורת ומעקב רופא המשפחה. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר