מבנים היפואקוגניים בפרוטיס

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

01/07/2023 | 20:15 | מאת: חוששת

שלום, ביצעתי לאחרונה בדיקת אולטרסאונד של בלוטת התריס. בפענוח הבדיקה נכתב עבור הפרוטיס, הן מצד ימין והן מצד שמאל: בתוכה מספר מבנים היפואקוגניים אובליים בגודל מירבי של 1×0.5 סמ יכולים להתאים לקשרי לימפה. איך אני מוודאת אם זה אכן קשרי לימפה או שיש בעיה? כמו כן נכתב שהאונה השמאלית של בלוטת התריס קטנה מהנורמה, עומק 0.9 סמ, מרקם אחיד. מה זה אומר שהיא קטנה מהנורמה?

שלום רב, יש לבצע US ביקורת ולוודא שהממצאים בפרוטיס לא גדלים. לגבי התירואיד- לא נשמע לי מדאיג. יש להגיע לאנדוקרינולוג. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

02/07/2023 | 19:24 | מאת: חוששת

תודה רבה על תגובתך! לאחר כמה זמן מהבדיקה הנוכחית עלי ללכת לביקורת? בהנחה שהממצאים לא גדלים, האם עלי להמשיך לעקוב אחריהם לכל אורך חיי או שזה מעקב חד פעמי?

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר