בדיקת US תירואיד - אשמח לפיענוח

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

28/06/2023 | 12:40 | מאת: רן

שלום דוקטור, שמי רן בן 36 ב- 2019 עברתי ניתחו להסרת בלוטת יותרת התריס(בלוטה אחת) בצד ימין בעקבות קלציום וסידן גבוהה. עברתי השבוע US צווארי ושם נמצא: אונה ימנית מעט מוגדלת אונה שמאלית ואיסטמוס אינם מוגדלים מרקם הבלוטה לא אחיד. אונה ימנית היפרמית. בקטבים תחתונים של האונות הודגמו קשריות בקוטר 6 מ"מ, כנראה בלוטת לימפה אך לא ניתן לשלול בוודאות שחלק מהן זה פאראתירואיד. הודגמו בלוטות לימפה ריאקטביות סובמנדיבולרי דו צדדי. 16.3.23: Calcium serum 9.0MG/DL PTH 51 PG/DL TSH 2.49 Ferritin 329.04 השאלה - pth,ferritin, מרקם לא אחיד ואונה ימנית מעט מוגדלת. האם זה מלמד על יתר פעילות בבלוטה(שתוביל לניתוח)? האם יכול להיות שמצב זה נגרם בעקבות הניתוח הקודם ולא ניצטרך התערבות רפואית?

שלום רב, סה"כ הבדיקות די תקינות. ה PTH המוגבר בנוכחות קלציום תקין אינו מדאיג. יש לגשת לרופא משפחה לגבי שאר הבדיקות. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר