נפיחות בצוואר הקדמי מצד שמאל

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

27/06/2023 | 15:13 | מאת: דניאל

שלום, זה שנים שיש לי נפיחות בצד שמאל למטה של הצוואר הקדמי שלי. לפני יותר מעשור עברתי אצלך כריתה של גידול שפיר שהיה על בלוטת התריס, מאד בדיקות הדם שאני עושה אחת לתקופה (tsh) יצאו תקינות. בשל הנפיחות החלטתי לבקש בדיקת us צוואר, והיא חזרה ללא ממצאים. רציתי לשאול אם הנפיחות יכולה להיות קשורה לניתוח, ואם לא, למה היא יכולה להיות קשורה והאם עליי לעשות עוד us. תודה

שלום רב, אם ה US תקין משמעו שאין נפיחות . לכן אם בטוח שישנה נתפיחות משמעותית בצואר הייתי מבצע US נוסף איכויתי (בבי"ח ציבורי בכגון איכילוב אם אפשר). בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

02/07/2023 | 23:05 | מאת: דניאל

לא מדובר בנפיחות משמעותית אבל כן הבדל מצד ימין. האולטרסאונד בוצע לפני שלוש שנים, והמצב בצוואר נמשך כך שנים מאז הניתוח

02/07/2023 | 23:06 | מאת: דניאל

יש לציין שבנוסף לגידול השפיר הוצאת לי חלק מהאונה הימנית של בלוטת התריס

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר