בליטה קשה במצח, עם נוירופיברומטוזיס 1 ברקע

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

18/05/2023 | 21:24 | מאת: יעלי

אני עם נוירופיברומטוזיס TYPE1. עשיתי ct ראש, בעקבות כאבי ראש, סחרחורות ובליטה קשה כמו עצם שצמחה במצח סמוך לקרקפת. אלו ממצאי הסיטי, אני מאוד דואגת. מה ניתן להבין מהממצאים: חדרי וחריצי המח בגדר הנורמה לגיל. ללא עדות לדימום או לאוטם אקוטי. ללא עדות לבצקת מוחית. .( נגע מעט היפרדנסי בקוטר כ 9- מ"מ במרכז גוף הקורפוס קלוסום (חתך 2-50 עיבוי ריריות קל במערות הפנים. החללים המסטואידליים מאווררים. ללא עדות לתהליך הרסני בעצמות. בליטה זעירה בצפיפות רקמה רכה בצמוד לעצם במצח מימין עם אינדנטציה קלה של עצם. נגע עורי שטחי קטן בצפיפות רקמה רכה במצח משמאל. נגעים עוריים ותת עוריים אוקסיפיטליים הגדול חיצוני אוקסיפיטלי תחתון משמאל. לסיכום: מוח . MRI- נגע בקוטר כ 9- מ"מ במרכז גוף הקורפוס קלוסום - להמשך ברור ב נגעים עוריים ותת עוריים כמתואר, ייתכן נוירופיברומות.

שלום רב, קשה לומר. ממליץ להגיע לנאורוכירורג עם בדיקת ה MRI ליעוץ. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

18/05/2023 | 21:31 | מאת: יעלי

חוששת שמא זה גידול ממאיר. האם אפשר לדעת מהממצאים של ה- ct?

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר