בלוטת לימפה נפוחה מעט כמה חודשים

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

05/05/2023 | 18:39 | מאת: טרז

שלום, לפני משהו כמו 3 חודשים היו לי כאבים בגרון שנמשכו להמון זמן, לדעתי כמעט חודש עם הפוגות. בסוף התברר שזה לא היה משהו רציני (שום דבר במשטח גרון או בדיקה עם סיב אופטי) וזה עבר עם הזמן. שמתי לב כמה ימים אחרי שיש לי בלוטה מעט נפוחה מתחת ללסת. הלכתי לכירורג שהפנה אותי לאולטרסאונד ויצא שהיא 1.5 ס"מ והשנייה בצד השני 1.2 קיבלתי אוגמנטין מרופא אף אוזן גרון ולאחר שבוע נטילה אני לא רואה הבדל, יש מצב שאולי אולי היא קטנה קצת אבל אני אפילו לא בטוח בזה. באולטרסאונד דרך אגב אמרו לי שהיא טיפה מוגדלת אבל לא נראית חשודה. אני די חושש שזה משהו רציני כי זה פשוט לא עובר, אני עם העניין הזה כבר כמה חודשים. אני מרגיש טוב ולא עייף ולא שום דבר. האם ייתכן מצב שהבלוטה הזו נשארה נפוחה מסיבה שהיא לא סרטנית? אם זה משנה בבדיקות דם שעשיתי יצא לי 0.9 CRP תודה מראש

05/05/2023 | 18:44 | מאת: טרז

רק רוצה לציין- יש לה מרקם קשה-צמיגי, אפשר להזיז אותה עם האצבע, לפעמים כואבת ולפעמים לא. לא גדלה. יש לי דלקת במפשעה (אובחנה על ידי רופאים) וגם שם יש לדעתי בלוטת לימפה טיפה מוגדלת

שלום רב, אוקיי. יש להגיע לרופא מטפל. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב, קשרי הלימפה המוגדלים נוטים להישאר לזמן מה לאחר נסיגת הדלקת. יש לחזור על US לאחר כחודש ובמידה ומוגדלות לחזור לרופא. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר