התנפחות משמעותית בצוואר

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

15/04/2023 | 14:56 | מאת: גלעד

שלום הבת שלנו בת 20 בצבא. משקל תקין 57 ק"ג גובה 1.68 בגיל 5 כריתת אדנואיד בגלל קושי בנשימה אף ונחירה. ב 3 השנים האחרונות ריבוי נזלת שהחמירה ויש צרידות. בבדיקת אא"ג לפני שנתיים עם סיב: אטימות אף משנית לסטיית מחיצת אף , הגדלת קונכיות וגודש אלרגי. צרידות משנית לנשימת פה. הומלץ ספריי ומרפאת אלרגיה ואם לא יהיה שיפור אולי יהיה צורך בינתוח מחיצת אף והקטנת קונכיות. סוכם שאחרי הצבא נחזור שוב. ספריי רינולסט קצת עזר אבל לא מספיק וננסה בקרוב סטרונאז. היא בכושר טוב רצה פעמיים בשבוע. בדיקות דם לפני שנה תקינות כולל בלוטת המגן. מזה 3 חודשים פתאום נהיה לה סנטר כפול די משמעותי וזה הולך ומחמיר. למרות שהיא רזה ולא עלתה במשקל. זה ממש ניכר לעין כאילו נפוח מתחת לסנטר עוד שכבה כמו סנטר כפול של אנשים מאוד שמנים. זהלא בליטה קטנה בגודל של בלוטה אלא נראה כמו סנטר כפול. כמה בני משפחה כבר שמו לב לזה רואים את זה מאוד טוב מהצד. בתמונות מלפני כמה חודשים זה לא קיים. מעבר לזה אין עוד תסמינים בגוף אולי קצת עייפה יותר. היא בקושי מודעת לזה ולא רוצים להגיד לה כדי לא לפגוע לה בבטחון עצמי לכן לא הלכנו לרופא לגבי זה. אבל חוששים שאולי חלילה זה התנפחות של איזה בלוטה . אשמח לעזרתך האם סנטר כפול פתאומי 3 חודשים הולך וגדל ולא משתפר יכול להיות מבלוטת לימפה? או אולי מדלקת כרונית שקשורה בנזלת כרונית שלה? האם מומלץ לעשות איזה שהן בדיקות? תודה רבה

שלום רב, לא ניתן לומר דבר ללא בדיקה אך לא נשמע מדאיג. יש לגשת לרופא משפחה. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר