פיענוח אולטרסאונד צוואר

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

13/04/2023 | 04:16 | מאת: אילה

שלום רב. לאחר מישוש גוש בצוואר ביצעתי US צווארי, אשמח לדעת על סמך התוצאות, מה הסיכויים שמדובר בממצא שפיר? מהם המאפיינים ה"טובים" ו"הרעים" במקרה זה תודה רבה!! תוצאותיו: אונה ימנית של בלוטת המגן מעט מוגדלת, בממדים: *1.2* 6.2 3.5 ס"מ, רוב הנפח של האונה תפוס ע"י צבר של קשרים סולידיים ומעורבים, בגודל *3.3 6.1 ס"מ, סיווג 3 TIRADS. איסטמוס אינו מעובה, בעובי 2.0 ס"מ, ללא ממצא מוקדי בתוכו. אונה שמאלית של בלוטת המגן אינה מוגדלת, בממדים: *2.1* 5.1 0.3 ס"מ, בעלת מרקם אחיד. לא הודגמו ממצאים מוקדיים בתוכה. זרימת דם אינה מוגברת בדופלר צבע בתוך הבלוטה. בלוטות רוק תת לסתיו ות פארוטיס משני הצדדים - ללא ממצא סונוגרפי חריג . אין עדות סונוגרפית ללימפאדנופתיה בצוואר הקדמי משני הצדדים

שלום רב, הגוש הגדול באונה ימנית מחייב ניקור שלו לביופסיה ובהמשך בדיקה ומישוש הגוש. ממלי לתאם במרפאתינו ניקור תחת US ובהמשך בדיקה שלנו (03-7645464). בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר