נפיחות בצוואר בצד שמאל

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

24/02/2023 | 19:03 | מאת: חגית

שלום רב. בני בן 20 היה חולה בשפעת עם דלקת בגרון. קיבל אנטיביוטיקה. לאחר שבוע מתחילת המחלה כל צד שמאל התנפח. היה במיון אצל רופא אף אוזן גרון שבדק אותו ורשם בטופס השחרור:"רגיש מעל צרירי צוואר שמאלי, מתקשה להזיז את הראש/צוואר. ללא דיפורמציה או הגדלת בלוטות לימפה צוואריות או תת לסתיות. לוע אדמומי ללא מוצא חריג, רושם לתפיסת שרירי צוואר ובדיקות הדם תקינות".אבל כאשר נוגעים אפילו בעדינות בצוואר יש רגישות לכאב מאוד גבוהה.בהתיעצות עם פיזיותרפיסט מעסים את המקום במשחה מחממת ועושים תרגילים לצוואר. מה שמטריד זאת הרגישות הגבוהה לכאב. האם אתה ממליץ להמשיך בבירור נוסף כמו us או משהו נוסף?

שלום רב, אם התלונות לא משתפרות תחת טיפול ממליץ בדיקת אאג נוספת ו US צוואר. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר