ממצאי אולטרסאונד קצת בחששות

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

06/02/2023 | 15:18 | מאת: נועה

שלום אני בת 18 עשיתי אולטרסאונד צוואר בעקבות נפיחות בצדדים של הצוואר אשמח להבין מה תשובות האולטרסאונד אומרות: אולטרסאונד צוואר: בלוטת מגן בגודל ומרקם תקינים. אונה ימנית במרקם תקין. באונה שמאלית מודגמת קשרית מעט היפואקוגנית, רקמתית, ללא הסתיידויות, בממדים כ-2.6*1.8*2.5 מ"מ. הממצא מתאים ל- TIRADS 3 פרוטיס מצד שמאל בגוד תקין עם ממצא מעט היפואקוגני, רקמתי, בממדים כ- 5.8*4.7 מ"מ, יכול להתאים לבלוטת לימפה בתוך בלוטת הפרוטיס, אך קיימת אבחנה מבדלת. פרוטיס מצד ימין בגודל תקים עם מוקד היפואקוגני באורך עד 2.7 מ"מ, קטן לאיפיון. הממצאים דורשים המשך מעקב סונוגרפי. בלוטות הרוק סובמנדיבולריות בגודל ומרקם תקינים דו"צ. קשריות לימפה במראה סונוגרפי תקין דו"צ עד 3.2*0.5 ס"מ עם הפרדה ברורה בין הסינוס לקורטקס בתחנה 4 מימין

שלום רב, הממצאים לא מדאיגים אך מחייבים המשך בירור/מעקב, ממליץ להגיע ל US איכותי במרפאתינו בארם לקביעת המשך הבירור. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר