תוצאות fna.. לחוץ מאוד

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

05/02/2023 | 17:48 | מאת: יוני אברהם

קיבלתי תשובה אחרי שעברתי ניקור במחט: משחטים היפאצלולריים המראים קבוצות רבות של תאים אפיתליאליים עם אטיפיה. הקבוצות בחלקן מסודרות במבנים פפילריים ופוליקולריים בודדים. התמונה מתאימה לpapillary thyroid carcinoma אני מאוד לחוץ אמרו לי שאצטרך לעבור ניתוח לכריתת אונה חלקית. עד כמה זה מסוכן?

05/02/2023 | 18:13 | מאת: יוני

אלה התוצאות האולטרסאונד: אונה שמאל ואיסטמוס ת1ינים אוניה ימין- נודול 16×12×12 ממ, שוליים לובולריים, מרקם הטרורני, ציסטי/בעיק מוצק - היפואקונאי עם הסתיידויות זעירות. בלוטת לימפה תימין תקינה. תשובת דיקור מחט עדינה- בתסדה 6 פפלרי קרצינומה

שלום רב, הגידול אכן נשמע פפילרי אבל אין מה להילחץ. ההבראה הינה במרסית המקרים (99%) והניתוח פשוט וקצר. לפני ניתוח הייתי מבצע US איכותי טרום ניתוחי ואז ניתוח שכנראה יכלול כריתת אונה בלבד. ייתכן וניתן בגישה אנדוסקופית ללא צלקת בצוואר. ממליץ להגיע ליעוץ במרפאתי בארם (03-7645464). בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר