ליחה וקושי בדיבור לא סבירים(כרוני)

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

23/01/2023 | 15:05 | מאת: דור

שלום שמי דור,בן 32,ברקע ichthyosis x linked ו ectodermal dysplasia אני סובל המון שנים מצרידות שמקשה עליי בין השאר לדבר באופן רגיל ואני נאלץ להתאמץ באופן רב כדי לדבר בנוסף להצטברות של ליחה גושית ירוקה שנדבקת לגרון(מתנצל על התיאור),יש איזור נוסף שהוא התעלה שמחברת בין האף לגרון שאולי משם יורדת אותה הליחה,ולאחרונה עברתי בדיקת C.T ששם רשום שיש עיבוי רירית בסינוסים המקסילאריים והספנואידאליים,,השאלות הן כאלה, רופאים קודמים שביקרתי אצלהם טענו שיש דלקת באף ונתנו אנטיביוטיקה,אבל זה כרוני אז אני אמור ליטול אנטיביוטיקה באופן קבוע? א.האם מקור כל הבעיה היא מאותה הרירית של הסינוסים? ב.בשנתיים האחרונות החלו לחצים ברמות שונות בראש באיזורים שונים,האם הלחצים נובעים מהמאמץ שאני מפעיל כדי לדבר? האם התסמונות משפיעות על העניין של היובש בא.א.ג? האם ניתן עד לבדיקת רופא\ה,להקל על הסבל בעזרת תרופה או כל דבר אחר שלא דורש מרשם? אשמח לחוות דעת

שלום רב, לא נשמע קשור לתחום פעילות הפורום. יש להגיע לרופא אאג בקופ"ח. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר