בלוטות לימפה שלא עוברות

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

06/12/2022 | 03:07 | מאת: שירה

היי בת 21 בריאה בדרך כלל במשך חמש שנים כמעט יש לי בלוטות לימפה נפוחות באזור הצוואר מאז שהייתה לי מחלת הנשיקה. אני כל חצי שנה הולכת לביקורת לבדוק שהם לא חריגות אבל מלחיץ אותי שהן לא יורדות, הלכתי לאולטראסאונד מספר פעמים והרופא תמיד אומר לי שכנראה אצטרך לחיות איתם מה שלא נראה לי הגיוני שהן נפוחות בלי שום סיבה להלן ממצאים של האולטראסאונד האחרון: בלןטת מגן:שתי אונות בלוטת המגן והאיסטמוס במצב תקין. בלוטות רוק תת לסתיות: בגודל ובמבנה תקין בלוטות רוק הפרוטוס: בשני הצדדים בגודל ובמבנה תקין. משני צידי הצוואר כולל העורף הודגמו מספר בלוטות לימפה באורך מירבי של 1.1ס״מ במראה תגובתי. יש לציין שיש לי בעיות בשיניים קצת ודלקת וכאבים בלסת ( חשד לדלקת בלסת) אבל עדיין בעיני לא יודעת מה מסביר את הבלוטה בעורף אשמח לתשובה!

שלום רב, לא נשמע מדאיג. למעקב רופא משפחה. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר