בלוטות לימפה נפוחות ושקדים נפוחים

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

03/12/2022 | 18:57 | מאת: רוני נחמיני

שלום, אני בת 18 ואין לי רקע רפואי מיוחד. לפני שלושה חודשים הרגשתי 2 גושים בצוואר. יחסית קטנים. אחרי יומיים היה לי דימום בלילה מפי הטבעת, דיי הרבה דם טרי (לא המון) הלכתי לרופא וגם לכירורג שאמרו שהכל תקין ובכל זאת הלכתי לעשות אולטרסאונד פרטי לגושים בצוואר, היה תקין וראו עוד דיי הרבה בלוטות מוגדלות ותקינות, בספירת דם בספטמבר כל הדברים היו יותר מהרגיל אבל לא בהרבה (שהבנתי שמעיד על דלקת). אחרי חודש עשיתי שוב אולטרסאונד ובדיקת דם, באותטרסאונד שוב תקין (אבל הבלוטות עדיין נפוחות) ובבדיקת דם הכל ירד לנורמה (טיפה גבוה עדיין אבל בנורמה) חוץ מCRP שבספטמבר היה 7 ואחרי חודש היה 6. ב10 בנובמבר התחיל לכאוב לי קצת הגרון ואחרי חמישה ימים הכאב התגבר מאוד למשך שלושה ימים. הלכתי לרופא אף אוזן גרון שבדק אם יש לי דלקת והתוצאה הגיעה שלילית לדלקת. הוא גם ראה שהשקדים שלי נפוחים. אחרי השלושה ימים האלו נגמר לי הכאב גרון אבל עד עכשיו השקדים באותו גודל שהיו ומאתמול קצת כואב לי שאני נוגעת עם הלשון בשקד הימני. אני לא יודעת אם כל הדברים האלו קשורים אחד לשני אבל הבנתי שגם הבלוטות אמורות לרדת תוך גג חודש (גם אחרי שלושה חודשים הן עדיין נפוחות) וגם השקדים אמורים לרדת תוך כמה ימים אך הם נפוחים כבר בערך 20 ימים. בנוסף להכל, כמה ימים אחרי שכאב לי הגרון, שאכלתי דברים מלוחים או קצת חמימים הייתה לי תחושה של שריפה בלשון, הסתכלתי במראה וראיתי שהיא דיי לבנה, יש בקצה שלה מין בליטות טיפה לבנות/ורודות.. בקצה הפנימי של הלשון (שקרוב יותר לגרון) יש ממש בליטות ורודות גדולות וגם הן כבר בערך 20 ימים לא יורדות. (כבר לא כואבת לי הלשון). אשמח לדעת אם יש איזשהו חשד למשהו? אני כבר לא יודעת למי לפנות הלכתי להמון רופאים שלא נותנים תשובות. תודה.

שלום רב, כמובן שלא ניתן לומר דבר ללא בדיקה. הייתי ניגש לרופא אאג ואם לא מוצא כלום נותן לזה קצת זמן. צריך מישהו שאתה סומך עליו. יש במרפאתינו מומחית לרפואת הפה בשם ד"ק זלוטוגורסקי- ניתן לתאם אליה תור לגבי הממצאים שע"פ הלשון. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר