בדיקת mri עם חומר ניגודי

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

02/12/2022 | 11:13 | מאת: חיים

לבקשתי הופנתי ע"י רופא אאג פרטי לבדיקת mri צוואר וראש. הרופא לא אמר שיש צורך בחומר ניגודי אבל במכון אמרו שצריך. אני קצת חושש מהחומר כיוון שראיתי שה FDA הורה לחקור מה המשמעות של העדיות להשארות חלק מהחומר בגוף ובמוח. האם ניתן לוותר על החומר או שהוא קריטי לבדיקה? האם ניתן לבצע בלי ולראות האם התוצאה מספיקה?

שלום רב, איני יודע את סיבת ההפנייה אבל ככלל MRI נעשה עם חומר ניגוד ואין עם זה כל בעיה. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

04/12/2022 | 12:31 | מאת: חיים

תודה על התשובה. הסיבה לבדיקה היא הרגשה של מלאות (לעיתים) בצוואר ותחושה של חסימה אפית (גם לעיתים). Mri ללא חומר ניגוד הוא משמעותית פחות טוב?

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר