ממצאים אונקולוגיים לאחר ביופסיה - המשך שאלה

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

19/03/2021 | 01:55 | מאת: אסף

לד"ר חפץ, תודה רבה על תשובתך. הרשה לי לפרט יותר בנוגע לפרט חשוב שלא ציינתי בטעות: בשנת 1982 היה לי סרטן בנזופרינקס, דהיינו בלוע האף, והיתה לי גרורה בצורת גוש בצוואר בצד ימין - בדיוק כמו המיקום של היום. עברתי כימוטרפיה והקרנות קשות שנתנו לי שקט 40 שנה. כך שלחלוטין צדקת בתשובתך שהמקור יכול להיות הלוע. אלא שפעמיים נעשתה אינדוסקופיה ב-3 חודשים האחרונים ולוע האף נראה יותר מתקין ונקי. אני ממתין ל-pet ct ומקווה שהגוש יהיה ממוקד ויחיד. אם יתגלה בהדמייה שלא כך הוא הדבר - מה יהיה? מה סיכויי הטיפול וההחלמה? נאמר לי שלאחר ה-PET יוחלט בין ניתוח, הקרנות, כימוטרפיה, ביולוגי - ואולי שילוב. תודה מקרב לב על התייחסותך. עברתי את הגהינום פעם אחת ואני במתח אדיר. אני בן 72

שלום רב, קשה מאוד לומר. יש להמתין לכל אותן תשובות ששלחו אותך ואז להחליט. באופן כללי קרינה יעילה פחות כטיפל חוזר. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר