ממצאים אונקולוגיים לאחר ביופסיה

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

18/03/2021 | 19:08 | מאת: אסף

שלום דוקטור, בעקבות נפיחות ומיחושים נעשתה לי ביופסיה של הצוואר תחת אולטראסאונד. אני מבקש לציין שאני עדיין מחלים מניתוח בראשי לכריתת גידול מסוג מנינגיומה שפיר. להלן ממצאי הביופסיה: בדיקת FNA UNDER ULTRASOUND הממצא הציטלוגי: בוצע ניקור מגוש בקוטר 3 ס"מ. במשטח מקרופגים. תא רב גרעיני ותאים ממאירים חלקם מראים השתנות קשקשית. הממצא מתאים לגרורה של SQ.CELL CA. מה אתה אומר על ממצא זה, והאם יתכן שהוא ממוקד? מה סיכוי הריפוי המלא? תודה על תשובתך.

שלום רב, חשוב מאוד למצוא את המקור לבלוטה זו. בד"כ בלוע. ממליץ להגיע בדחיפות למרפאה לבירור שיכלול בדיקה כולל עם סיבמ אופטי, הפנייה להדמייה כולל פט-סיטי ותכנון בדיקה בהרדמה במידה ולא נמצא מקור לבעיה- במקביל עם דיסקציה של הצוואר. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר