בדיקת דם לאחר כריתה חלקית של בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

16/03/2021 | 20:27 | מאת: א

רציתי לדעת מה משמעות תוצאות בדיקות הדם שבוצעו 4 חודשים לאחר כריתת אונה ימנית של בלוטת התריס בשל ממצא בגודל 12 מ"מללא פריצת קופסית. (בפתולוגיה נמצא PTC בגודל 9 מ"מ ללא ECE). לפי מה שהבנתי שלושת הערכים הראשונים הם בגדר הנורמה אבל לשניים האחרונים אין טווחים של נורמה. בנוסף, מה המשמעות של שתי הבדיקות האחרונות אם לא מוסרת כל בלוטת התריס TSH - 3.3 mIu/l Free Thyroxine (FT4) - 13.6 pmol/l Thyroid Peroxidase Ab - 32.8 IU/ml Thyroglobulin Ab - קטן מ20 IU/ml Thyroglobulin-TM - 5.8 ng/ml

שלום רב, הבקירות סה"כ תקינות. יש לגשת לאנדוקרינולוג למעקב. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר