שאלה לגבי אולטראסונד צווארי ילדה בת 6

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

02/03/2021 | 18:58 | מאת: יעלעל

לפני כשנה וחצי שמתי לב שלביתי בת 6 כיום, ישנן בלוטות לימפה מוגדולות בצוואר. בהמשך הפנו אותנו לאולטראסנד שהדגים לימפדנופתיה קלה בעיקר מימין, ומוקדים ציסטיים זעירים בבלוטת התריס-tirads2 . עשינו אולטראסונד חוזר,נראה כי עדיין זה המצב. השאלה היא האם זה נורמלי שזה המצב שנה וחצי? שהבלוטות מוגדלות?האם יש בדיקות המשך שכדאי לעשות?

שלום רב, יכול לקרות ואפילו שכיח. יש לפנות לרופא הילדים לבדיקה. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

07/03/2021 | 18:48 | מאת: יעלעל

שכיח גם לאורך תקופה ארוכה כמו שנה וחצי ומעלה? יש בדיקות המשך שמומלץ לעשןת?

07/03/2021 | 18:51 | מאת: יעלעל

מצינת כי בצד אחד הבלוטה היא בגודל 3 סמ

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר