טיפול יוד שני. נוגדנים לתירוגלובולין

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

23/02/2021 | 09:35 | מאת: טל

אני אחרי הסרה מלאה של הבלוטה עם כמה בלוטות לימפה בניתוח אחד לפני שנה וחצי שלאחריו טופלתי ביוד 150. ועוד ניתוח להוצאת בלוטת לימפה שהתגלתה ביוני האחרון. כרגע אני לפני טיפול שני ביוד. לפני חודש בבדיקות הדם ה תירוגלובולין שלי היה לא מדיד או קטן מ0.20. אולם הנוגדנים אליו היו 177. השבוע ביצעתי בדיקת דם נוספת ו תירוגלובולין שלי היה 0.1> אולם רמת הנוגדנים היתה גבוהה 945. איך אפשר להסביר עלייה כזאת ברמת הנוגדנים? והאם היא יכולה להיות סמן להישנות?

שלום רב, רמת נוגדנים גבוהה מפחיתה את אמינות בדיקת ה TG. לכן יש לגשת לאנדוקרינולוג ולבצע בדיקת US איכותית של הצוואר. יש לשקול בירור כולל PET. לחוות דעתו של האנדוקרינולוג ע"פ תוצאות הפתולוגיה הראשונית. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

27/02/2021 | 23:26 | מאת: טל

השבוע קיבלתי 150 מילקירי יוד טיפול 2. ויהיה לי מיפוי בסוף השבוע. האם המיפוי שלאחר היוד הוא הpet? ובמידה וימצא קליטה בצוואר איזה עוד טיפולים יש?

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר