א.ס צוואר כולל בלוטות לימפה

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

16/07/2020 | 13:51 | מאת: נינה

שלום ד"ר חפץ בחצי שנה האחרונה גיליתי בלוטות רבות בצואר מוגדלות וכן במרפק. רופא משפחה שבדק אמר כי גם הטחול מוגדל שלח אותי לאולטראסאונד צוואר. בסיכום כתוב קשרי לימפה מוגדלים בעלי קורטקס מעובה והיפואקואי רובם ללא הדגמה של ליבה שומנית בתוכם. לימפאדנופטיה צווארית. בירור הדמייתי נוסף לפי שיקול קליני. מה דעתך? האם מסוכן?

שלום רב, מומלץ קודם כל בדיקת רופא המשפחה והתייחסות לטחול המוגדל. בהקשר לבלוטות לימפה בצוואר- ממליץ לתאם תור לניקור תחת US לביופסיה.ץ ניתן במרפאתינו ע"י מיטב הרופאים (03-7645464). בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר