קשיים אחרי ניתוח בלוטת תריס ודיסקציה

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

08/05/2020 | 09:47 | מאת: ש ל

שלום ד"ר אני שנה אחרי כריתת בלוטת תריס ודיסקציה, חצי שנה אחרי הוצאת גוש מתחנה 6. כל פעם שאני מדברת אני מרגישה תחושת חנק וכאילו מתעייפת מהדיבור ושהצוואר מתהדק וקשה לנשום. מה זה יכול להיות? כמו כן האם זה נורמלי שחצי פנים עדיין רדומות לי? תודה מראש

שלום רב, הקושי בדיבור ייתכן עקב פגיעה מסויימת בעצבוב מיתרי הקול. בד"כ זמני. ירידת התחושה חולפת לרוב בשנב הראשונה. בכל מקרה אין מה לעשות לזרוז התהליך. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר