גושים בצוואר, מתחת לסנטר, קדמי.

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

28/04/2020 | 14:12 | מאת: מעיין

שלום, אני בת 18 ויש לי כבר כמה חודשים גושים בצוואר, עשיתי בדיקת אולטרסאונד והגיעו התוצאות אבל אני לא יודעת לפענח אותן, ואני לא יודעת מה זה אומר, ואיזה טיפול צריך, אם אפשר שתגיד לי אם זה מסוכן ומה אני צריכה לעשות אני אשמח- : בלוטת התריס: אונה ימנית - בגודל כ-15*18*57 מ"מ , מרקמה מעט הטרוגני, הודגמו קשריות ציסטיות זעירות עד כ-2 מ"מ , ללא עדות לממצא מוקדי שולט, ללא הסתיידויות או התנזלויות חשודות, לא הודגמה היפרמיה אונה שמאלית - בגודל כ-13*17*65 מ"מ , מרקמה מעט הטרוגני, הודגמו קשריות ציסטיות מרובות בגודל עד כ-5*3 מ"מ , גדולות יותר עם מוקד היפראקואי זעיר המתאים למוקד קולואיד בין היתר. פרט לכך ללא עדות לממצא מוקדי שולט, ללא הסתיידויות או התנזלויות חשודות, לא הודגמה היפרמיה בלוטות רוק: בלוטות רוק תת-לסתיות בגדר הנורמה בגודל ובמבנה, לא הודגם ממצא מוקדי דו-צדדי בלוטות רוק פרוטיס בגדר הנורמה בגודל ובמבנה , לא הודגם ממצא מוקדי דו-צדדי לא הודגמה הרחבה של צינורות הרוק , לא הודגמו אבנים בלוטות לימפה: באזור תת לסתי לטרלי וקדמי הודגמו בלוטות לימפה בגודל עד כ-18*8 מ"מ משמאל ועד כ-20*9 מ"מ מימין, חלקן ללא מרכז שומני ברור, ללא הסתיידויות או התנזלויות חשודות, ללא היפרמיה לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר לטרלי דו-צדדי לסיכום: בלוטות לימפה במראה סונוגרפי תגובתי דו"צ כמתואר קשריות ציסטיות בבלוטת התריס TIRADS ñ 2

שלום רב, הבדיקה סה"כ די תקינה. ממליץ לפנות לרופא המטפל. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר