גידול בפרוטיס לימפופוטל ציסט הוצא לפני שנתיים עם רקמת ביטחון נוספת.

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

02/04/2020 | 16:55 | מאת: דורית

גידול שאובחן כשפיר בשם לימפופוטל ציסט הוצא מבלוטת הפארוטיס (גידול ענק שהותיר צלקת ענקית) . באולטרא סאונד מעקב הכל נראה תקין . אך נאמר כי יש שינויים צלקתיים באיזור שבו היה הניתוח בחלק התחתון של בלוטת הפארוטיס. מה זה אומר והאם יש צורך לעשות אם אר אי כחלק מהמעקב. יש לציין שאני כרגע חוששת ללכת להיבדקבגלל הקורונה. אבל לפעמים אני מרגישה את איזור הצלקת וכשאני אוכלתאו מניחה את האוזן מרגישה את איזור הצלקת ומזיעה בעור שמסביב לתנוך והאוזן. מה לעשות ? חוששת מאוד .אודה על תשובתך

שלום רב, זו תופעה תקינה אחר הניתוח. יש להישאר במעקב הרופא המנתח. אין כעת צורך בטיפול כלשהו. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר