פענוח אולטראסונד צווארי לילדה

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

28/11/2019 | 10:43 | מאת: יעלול

היי ילדה בת 4.5, בלוטות לימפה צוואריות נפוחות מעט כבר לפחות חודשיים מאז ששמתי לב. לאחר תשומת לב לבלוטה שגם כואבת לה במגע עדין. הופננו לאולטראסונד צווארי בבלוטת התריס נכתב בין היתר כי הודגמו מבנים ציסטיים זעירים בשני הצדדים. בדף הסיכום נכתב Tirads2 ושהודגמה לימפדנאופתיה צווארית קלה, יותר מהימין אני מבינה שאין מקום לדאגה יותר מדי. השאלה אם יש מה לעשות מכאן? בדיקות המשך? יש לציין שהילדה מתלוננת על כאבי גרון כמעט כל יום אך במספר בדיקות א.א.ג ורופאת משפחה לא רואים כלום בהסתכלות רגילה פנימה

שלום רב, נשמע תקין ומומלץ מעקב עם US בעוד מספר חודשים ובהמלצת רופא הילדים. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר