בדיקת אולטרסונד. התשובה לא ברורה.

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

09/11/2019 | 15:27 | מאת: בדיקת אולטרסונד

שלום. בתוצאות הבדיקה כתוב האיסטמוט מוגדל בעובי 3.1 מ''מ. מה זה אומר? בצמוד לאספקט אמצעי אונה שמאלית הוגדם נגע איזואקוגני בממדים 9*7*4 מ''מ בעל גבול חת וסדיר - ממצא תירואידלי? בלוטת פאראתירואיד מוגדלת? כך כתוב עם סימן שאלה... מה צריך לעשות? איזה בדיקות נוספות? תודה מראש.

שלום רב. יש לקחת רמת קלציום ו PTH בדם ולהגיע לבדיקת us איכותית. ניתן במרפאתינו בארם שם יחליטו אם יש צורך בניקור לביופסיה. סהכ לא נשמע מדאיג. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר