תוצאות בדיקת אולטרה סאונד צוואר

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

31/10/2019 | 22:02 | מאת: טוביק

שלום ד"ר. אני אישה בת 55 . נשלחתי לבצע בדיקת אולטרה סאונד של הצוואר בעקבות צרידות קלה לפעמים. בבדיקת האולטרה סאונד של הצוואר התקבלו התוצאות הבאות: צרידות בלוטת מגן: שתי אונות בלוטת המגן והאיסטמוס תקינים בגודל באונה ימין – קשורית היפואקוגנית בקוטר 0.2 ס"מ באונה שמאל – קשרית היפואקוגינית נוזלית בקוטר 0.4 ס"מ בלוטת רוק תת לסתיות: בלוטות רוק תת לסתיות מימין ומשמאל בגודל ומבנה תקין. בלוטות הפרוטיס: בלוטות הפרוטיס מימין ומשמאל בגודל ומבנה תקינים. לאורך הצוואר משני הצדדים הודגמו קשרי לימפה מוגדלים בגודל מירבי 1.7* 0.6 ס"מ כולם במראה סונוגרפי שפיר. משמאל: TIRADS2 מימין: TIRADS2 שאלתי היא : מה המשמעות של תוצאות הבדיקה ? האם יש סיבה לדאגה ? האם צריך לבצע בדיקות אחרות נוספות ? בתודה מראש המודאגת

שלום רב, הבדיקה מדגימה ממצאים שאינם מדאיגים. מצריכים מעקב בלבד. ממליץ לפנות לאנדוקרינולוג. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר