חג שמח ! בקשה לעזרה בביאור תוצאות בדיקת US צוואר

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

06/10/2019 | 10:30 | מאת: שימי

שלום, ראשית תודה על כל מה שאתם עושים כאן. שנית, שאלה לי בנושא אי-נוחות בצוואר ונפיחות מתונה בצד שמאל. מזה כחודש אני חש בצווארי את צד שמאל. לפני כשנתיים חשתי בנפיחות של בלוטת הרוק בעת אכילה - נפיחות שירדה מיד. עקב כך פניתי לUS - ויצא תקין. כעת, לא חלה התנפחות בעת אכילה אלא מעין התנפחות אשר מלווה אותי כל הזמן. ישנו שיפור קל במהלך החודש האחרון, אולם אני עדיין חש אי-נוחות בצד שמאל של הצוואר. בבדיקת US צוואר נמצא כי : בלוטת מגן: שמאל: 4.5*1.3*1.6 גרגור קל בלוטת מגן ימין: 5.6*1.7*2.3 גרגור קל אסטמוס תקין 0.2 סמ רוק סובמנדיבולרי - תקין פרוטיס ימין: מבנה אקואי באספקט התחתון עד 0.7סמ בקוטר. אספקט עליון קשרי לימפה עד 1 סמ. פרוטיס שמאל - מספר קשרי לימפה עד קוטר 1 סמ. צוואר ימין - קשרי לימפה עד מימדים 0.7*2.4 סמ צוואר שמאל איזור נמוש - קשרים צמודים 0.6*1.7 ו -1.8*0.8 סמ מראה סונוגראפי תקין , דופלר תקין. קשרי לימפה תת סנטריים עד קוטר 1.2 סמ. שאלתי היא - האם תוצאות אלה מרמזות על דלקת? משהו אחר? האם התוצאות מהוות סיבה לבירור נוסף? כאמור מצבי משתפר - שומר על כושר בריצה (יום כן, יום לא( - אך עדיין חש בצווארי. התחושה מתעצמת בעת שתיית אלכוהול . שוב תודה לכם !

שלום רב, ממליץ על US חוזר ובמידה והקליניקה מתמשכת- יעוץ רופא פה ולסת. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר