פילומטריקסומה לילד בן 5

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

10/09/2019 | 21:24 | מאת: אנא

שלום, ביומולדת 4 של בני, הוצאו בהרדמה 2 גידולים שאובחנו לאחר מכן כפילומ', אחד בגבה ואחד בעורף שאף הכאיב במיקומו, גדילתם היתה מהירה מראש סיכה למעל 1 ס"מ במס' חודשים. כעת בחגיגות יומולדת 5 צץ לו אחד נוסף עם קצב גדילה מהיר ומכאיב בראש מאחור. א. מה גורם ליצירת הגידולים הללו? ב. האם רוב הסיכויים שזה אותו הדבר? הרי שזה בUS לא יכולים לדעת בוודאות למעט נוזלים וכו'. ג. כל כמה חודשים- שנה הוא עשוי לייצר כאלו ונאלץ להוציאם בגלל שזה מכאיב לו? תודה

שלום רב, המקרהצלא שיגרתי ולגן לא אוכל לומר בוודאות מה השכיחות שגידול כזה יצוץ במקומות נוספים. בכל מקרה ממליץ לגשת לרופא מיד כשמופיע גידול חדש. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר