גידול רקמות רכות, האם יש סיבה לדאגה?

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

20/08/2019 | 17:55 | מאת: בילאל

שלום, אצל אמא שלי (בת 62) הופיע לפני כ 10 שנים גוש לא כואב ולא מפריע. בבדיקת אולטרסאונד נרשם כך: הודגם גוש רקמות רכות הגדול כ 6 ס״מ היכול להתאים לליפומה. הומלץ על המשך בירור. בבדיקת MRI נרשם כך: הבדיקה בוצעה בטכניקתמישורים TSE בשקלול PD, Wats, 3-D, T1,T2,במישורים אקסיאלי, סאגיטלי,וקורונלי. כוללת הזרקת גדוליניום. הודגם גוש אובלי בגודל 11x7.4 ס״מ. הגוף בעל סיגנל נמוך ב T1 ו T2, עובר דיכוי בסדרת STIR עם דיכוי שומן. לאחר הזרקת גדוליניום לא גורם להאדרה. הגוש בתוך השרירים, הגבולות מוגדרים היטב. —————— האם תוכל לעזור בפענוח התשובה? האם זה משהו מדאיג או שזה דומה לליפומה? תודה מראש

שלום רב, יכול להתאים לליפומה אך יש לבדוק את הגוש ובגודל כזה לשקול כריתתו אם גדל עם במשך הזמן במעקב. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר