MRI- מה הממצאים אומרים?

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

25/07/2019 | 21:32 | מאת: עמית

שלום רב, בן 80 נשלח לבדיקת MRI לאחר אירועים של הפרעת בראיה ופגיעה בשדה הראיה. מה הממצאים אומרים? ממצאים: באונה האוקסיפיטלית משמאל הודגם תהליך דיפוז, היפראינטנסי בסדרת ה-FLAIR וה-T2, העובר האדרה גסה ובולטת לאחר הזרקת גדוליניום במימדים של 3.5*4*5 ס"מ עם מרכיבים ציסטיים בתוכו אשר נראה היפואינטסי בסדרת ה-DWI והיפראינטסי בסדרת ה-ADC. בנוסף, הודגמו מוקדים זעירים לווייניים העוברים האדרה, סב קורטיקלים אוקסיפיטלים מסביב לתהליך. בסדרת ה-FLAIR הודגמו מוקדים היפראינטנסים בחומר הלבן שמסביב לחדרים הלטרלים. תודה רבה.

שלום רב, יש לפנות לנאורוכירורג. הנושא אינו בתחום הפורום. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר