פענוח US צוואר- טירואיד

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

17/06/2019 | 18:41 | מאת: פיונה

שלום, בת 38, לפני כמה ימים התנפח לי צד שמאל של הפנים והצוואר. ויצאו לי גולות בולטות וגדולות מאחורי האוזן באיזור העורף. אתמול ביצעתי אולטרסאונד טירואיד. תוצאות: בלוטת התריס בגודל ומרקם אחיד. בלוטות רוק תת לסתיות תקינות. משמאל- נצפו מס' קשריות לימפה מוגדלות. הגדולה ביותר בתחנה 2 בקוטר 3.0 ס"מ, כל הקשריות עם מבנה סונוגרפי שמור וללא אספקת דם מוגברת. לסיכום: אדנומגליה עם מראה סונוגרפי תגובתי בצד שמאל, לקורלציה קלינית ומעבדתית. האם תוכל לתת לי כיוון במה מדובר ומה אומרות תוצאות הבדיקה?

שלום רב, נשמע תקין. יש לחזור לרופא המפנה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר