papillary thyroid carcinoma

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

18/04/2019 | 17:46 | מאת: dil

שלום לכולם. אני מבקש לדעת בבקשה האם CARCINOMA IN CITU יש לה מאפיינים שונים מ-CARCINOMA PAPILARY לצורך האבחנה הפתולוגית? ואם כן,בקצרה מי מהשתיים מתאים להגדרה הבאה? הגדרה: גידול של תאים ממאירים הגדלים באופן בלתי מבוקר וחודרים ומתפשטים לרקמות הסביבה או לרקמות אחרות. תודה,וחג אביב שמח.

שלום רב. Ca in situ בהגדרתה אינה מתפשטת למבנים סמוכים. לא רלבנטית בנושא גידולי התירואיד כלל. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר